Extra ronde digitaliseringsvouchers voor mkb ondernemers in de regio Arnhem-Nijmegen

Regio Arnhem Nijmegen, 1 augustus 2023 – Goed nieuws voor mkb-ondernemers die in de eerste digitaliseringsvoucherregeling van het programma Sm@rt Together geen voucher konden bemachtigen. Er komt op 4 september extra budget beschikbaar voor een kortlopende regeling waarin ondernemers opnieuw vouchers voor hun digitalisering kunnen aanvragen.

De extra digitaliseringsvoucherregeling is onderdeel van de MKB-deal Sm@rt Together waarin 17 gemeenten van de regio Arnhem-Nijmegen, verschillende netwerkorganisaties en de provincie Gelderland het mkb op verschillende manieren in de digitaliseringstransitie ondersteunden. Met de vouchers kunnen ondernemers een cofinanciering voor de digitalisering van hun bedrijf krijgen; bijvoorbeeld voor het verbeteren van hun online aanwezigheid of het automatiseren van bedrijfsprocessen.

De eerste voucherronde, die begin 2022 werd uitgevoerd, was zeer populair en het budget was dan ook snel overtekend. Om tegemoet te komen aan de grote vraag, is er nu extra budget beschikbaar gesteld voor een extra regeling. Mkb-ondernemers die de eerste ronde hebben gemist, kunnen nu alsnog proberen een voucher te verkrijgen voor een investering in hun digitalisering. Zij zullen echter wel snel moeten handelen, meldt Lifeport MKB, de organisatie die de regeling uitvoert. Het budget is beperkt en de werkzaamheden dienen binnen twee maanden te zijn afgerond. De regeling zelf opent op 4 september 2023 en de werkzaamheden dienen uiterlijk 1 november 2023 te zijn afgerond.

Het korte tijdsbestek vraagt een goede voorbereiding van de ondernemers die voor een voucher in aanmerking willen komen. De voorwaarden zijn al op de website van Sm@rt Together te vinden. Zoals in de vorige regeling kunnen de diensten uitsluitend bij een bedrijf uit de zeventien deelnemende gemeenten kunnen worden afgenomen. Een uitgebreide lijst van aanbieders staat ook de website van Sm@rt Together. De digitaliseerders kunnen de aanvragers goed en snel met hun aanvraag en de uitvoering helpen. Daarnaast organiseert Lifeport MKB op maandagochtend 28 augustus een webinar waarin het de vragen van ondernemers beantwoordt.

Webinar extra voucherregeling
Maandag 28 augustus 09:15 – 10:00
Aanmelden voor webinar: mail 
voucher@rvnhub.nl

Deze extra regeling biedt een unieke kans voor mkb-ondernemers om hun bedrijf toekomstbestendig te maken door te investeren in digitalisering. Wees er snel bij en bereid je goed voor, want de vouchers zijn beperkt beschikbaar

 

 

 

 

Wanneer er nog vragen zijn kun je ook terecht bij Hans Wennekes, medewerker bedrijven gemeente Lingewaard.

 H.wennekes@lingewaard.nl

Tel:  06 11 23 92 81